Podeu enviar els vostres apunts a:
quadernsmaspons@masponsianglasell.cat
El blog publica apunts d’anàlisi de temes d’actualitat jurídica ciències polítiques, socials, relacions internacionals, economia…, escrits per acadèmics i experts en aquesta matèria. Es publicaran també recensions de llibres, comentaris de normes i sentències. Es donarà preferència als treballs que tinguin relació amb els objectius, principis i esperit que inspiren el Col·lectiu Maspons i Anglasell i a tots aquells que encaixin amb l’activitat polifacètica i prolífica del personatge que dóna nom al nostre col·lectiu, Francesc Maspons i Anglasell. Els textos publicats es poden reproduir, distribuir i publicar amb la condició que se n’esmenti l’autor i la procedència.
El Col·lectiu Maspons i Anglasell no es fa responsable de les opinions dels autors que col·laboren en el blog.
Recomanacions de publicació
1. Títol: ha de ser clar i creatiu, que capti l’atenció del lector. És millor que no sigui gaire llarg.
2. Estructura: les idees han d’estar exposades de forma clara i concisa. Els paràgrafs han de contenir una idea o diverses idees clares i no ser gaire llargs.
3. Mida: es recomana que els apunts tinguin una extensió d’entre 500 i 2000 paraules, aproximadament.
4. Imatge: la imatge que acompanya l’apunt la podran proposar els autors, tenint present que cal complir criteris d’autoria i/o reutilització lliure de drets d’autor. En cas de no facilitar la imatge, el coordinador del blog triarà una imatge relacionada amb el contingut de l’apunt.
5. Matèria: caldrà indicar quina és la matèria principal de l’apunt. També caldrà incloure entre 3 i 5 paraules clau o etiquetes.
6. Referències: cal afegir-hi les referències (bibliogràfiques, enllaços a Internet,…) necessàries que ampliïn la informació, que complementin el contingut i permetin una navegació fàcil. Aquestes referències s’han de posar en la modalitat ‘nota al final’ (al ser un format de pàgina web no hi poden haver notes al peu de pàgina).
7. Taules i gràfics: es recomana, en la mesura del possible, l’ús d’un nombre reduït de taules i imatges en el cos de l’article. Quan es posin imatges i taules, s’hauran de lliurar guardades preferentment en modalitat imatge (jpeg), transmetent com annexe la taula o imatge original (.doc, .xls…) pel cas que l’editor del blog necessiti fer alguna compaginació d’adaptació als requisits de l’edició del (p.e.: tipogràfica).
8. Llengües: com a norma general els apunts es publiquen en la llengua d’arribada. Es recomana que els apunts siguin en català, tot i que s’admetran en castellà, francès, l’anglès i l’italià, en especial si els autors son de fora de Catalunya. Només es traduiran, si escau, els articles que no estiguin en cap d’aquestes llengües. Els apunts seran enviats amb la revisió lingüística feta.
9. Citació bibliogràfica: les citacions bibliogràfiques s’han de fer d’acord amb els criteris APA.
10. Exemples de citació:
Llibres o monografies:
- Cognom, Nom desplegat (any). Títol en cursiva: Subtítol (# edició). Ciutat: Editorial. Mansbridge, Jane J. (1983). Beyond Adversary Democracy. Chicago: University of Chicago Press.
Capítols o parts d’un llibre:
- Cognom, Nom sencer (any). Títol capítol: Subtítol. A: Nom Cognom (ed./dir./cur…), Títol llibre en cursiva: Subtítol (# ed., p. # primera pàgina capítol-# última pàgina capítol). Ciutat: Editorial.
- Morel, Laurence (2001). The Rise of Government-Initiated Referendums in Consolidated Democracies. A: Matthew Mendelsohn i Andrew Parkin (Eds.), Referendum Democracy: Citizens, Elites and Deliberation in Referendums Campaigns. Londres: Palgrave Macmillan.
Publicacions en sèrie:
- Cognom, Nom sencer (any). Títol de l’article: Subtítol de l’article. Títol de la revista en cursiva: Subtítol, # volum en cursiva (# del número), # primera pàgina de l’article-# última pàgina de l’article.
- Hagen, Michael G. (2002). Direct Democracy in Practice: The Initiative as a Legislative Institution? Congress & the Presidency, (29), 217-223.
Blogs:
- Cognoms, Nom sencer (any, dia mes). Títol [Entrada blog]. Consultat a URL
- Argelich Comelles, Cristina (2018, 3 d’octubre). Defectos sin virtudes de la expropiación temporal de viviendas [Entrada blog]. Consultat a https://eapc-rcdp.blog.gencat.cat/2018/10/03/defectos-sin-virtudes-de-la-expropiacion-temporal-de-viviendas-cristina-argelich-comelles
Altres recomanacions: cliqueu 👉 aquí