Qui era Francesc Maspons i Anglasell?

Francesc Maspons i Anglasell

“Francesc Maspons i Anglasell (1972-1966) fou un jurista d’una reconeguda trajectòria professional, a més de periodista i escriptor.

“Especialista en dret català, va ser una persona de gran repercussió en la seva època, connectat amb les principals figures socials i polítiques de finals de segle XIX i fins a la seva mort.

“Maspons i Anglasell va contribuir a la dinamització del periodisme, l’excursionisme, els Jocs Florals, la defensa de l’oficialitat del català en l’ensenyament i la justícia, la millora de les condicions de vida dels treballadors d’extracció més humil… També durant el franquisme.”

👆 Extracte del llibre de Lolo García, veure bibliografia


Breu biografia de Francesc Maspons i Anglasell

Francesc de Paula Maspons i Anglasell (Barcelona, 22 de juliol de 1872 – Bigues, Vallès Oriental, 26 de novembre de 1966) fou un jurista català, fill de Francesc de Sales Maspons i Labrós. Es llicencià en dret a la Universitat de Barcelona i el 1897 obtingué la càtedra de dret civil a la Universitat d’Oñati, a Guipúscoa. S’especialitzà en dret català, del 1918 al 1920 fou elegit president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i treballà com en l’Oficina d’Estudis Jurídics de la Mancomunitat de Catalunya, des d’on defensà el dret català. Del 1925 al 1931 també fou president del Centre Excursionista de Catalunya i el 1930 el primer president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya]

També fou membre del comitè assessor de les minories nacionals de la Societat de Nacions i vicepresident del comitè executiu del Congrés de Nacionalitats Minoritàries (1931) i president de l’Association Internationale pour l’Étude des Droits des Minorités de la Haia. El 1951 fou un dels fundadors de la Societat Catalana d’Economia, que presidí del 1955 al 1958. També fou membre d’honor de l’Academia de Jurisprudencia y Legislación de Madrid i de la Comissió Codificadora del Dret Català.

👆 Resum de Wikipedia

Comparteix-ho
Desplaça cap amunt