II Jornada d’estudis de dret públic català “Victor Ferro Pomà”. Sobirania.

La Societat Catalana d’Estudis Jurídics celebrà la II Jornada d’Estudis de Dret Públic Català “Víctor Ferro Pomà”, que enguany tenia per títol: SOBIRANIA.

Redacció

El comitè organitzador, presidit pel Sr. Josep Cruanyes i Tor, president de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, va comptar també amb la participació del Dr. Josep Serrano Daura, de la Universitat Internacional de Catalunya i els vocals  Dr. Isidre Llucià i Sabarich, del Col·lectiu Maspons i Anglasell i el Dr. Joan Lluís Pérez-Francesch, de la Universitat Autònoma de Barcelona

Va tenir lloc el 25 de novembre a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans.

Institut d’Estudis Catalans. Mosaic

Es van exposar temes de molta actualitat: «El sentiment de sobirania i la identitat dels catalans a l’època contemporània», a càrrec del Dr. Jordi Casassas Ymbert; «La incorporació de la dona als espais públics amb perspectiva historicojurídica: reptes de ciutadania, drets i oportunitats», a càrrec de la Dra. Olga Paz Torres; «Els fons marins “la Zona”: patrimoni comú de la humanitat. On estem després de la seva consideració de “Patrimoni comú de la humanitat”», a càrrec de la Dra. Ana M. Badia Martí, de la Universitat de Barcelona; «Els drets humans com a límits a la sobirania dels estats», a càrrec del Dr. David Bondia Garcia; «Sobirania dels estats i espai global de la informació i la comunicació», a càrrec del Dr. Ferran Armengol Ferrer; «El dret simulador: la legitimació de la política en crisis excepcionals», a càrrec del Dr. Àlex Bas Vilafranca; «Consideracions sobre la vigència de la sobirania nacional», a càrrec del Dr. Joan Lluís Pérez-Francesch, de la Universitat Autònoma de Barcelona; «Sobirania i democràcia en el procés català», a càrrec del Dr. Josep M. Vilajosana i Rubio.

Va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Reial Acadèmia de Bones LLetres i el nostre Col·lectiu Maspons i Anglasell.Per més detall podeu veure aquí 👉 el programa de la jornada

Comparteix-ho
Desplaça cap amunt